Äntligen är sommar och semester här – igen! Den äkta svenska sommaren, komplett med jordgubbar, myggbett, semesterplaner och varierande väder. Varje år i september så utbrister vi i ordrika klagomål över den gångna sommarens uselhet – för varm, för kall, för torr, för regnig…. Och varje år i maj så är vi övertygade om att den kommande sommaren kommer att bli den bästa på länge, länge… Sommaren blir dock vad man gör den till!

Det har varit ett intensivt halvår. Vi har haft många olika uppdrag igång. Vi hoppas nu att ni – alla medarbetare, samarbetspartners och kunder – får möjlighet och tar er tid att koppla av ordentligt. Det är i återhämtningen som vi laddar energi för hösten! Vi ser fram emot höstens alla uppdrag i skog och mark, samt inom gräv och bygg, tillsammans med våra duktiga medarbetare!

Och till alla er som har en skogsfastighet: Sommaren är en fin tid att inventera sin skog.  Har du planterat under vår- och försommar? Då kan det finnas behov av stödplantering om vissa plantor inte klarat sig. Planterade du för några år sedan? Då är det förmodligen hög tid för slyröjning. Titta också på ditt granbestånd. Granbarkborren är ett problem och redan nu kan man se skador från försommarens svärmning. Granbarkborren kommer att svärma igen under sommaren och angripa nya träd. Det är viktigt att angreppen upptäcks tidigt och att de angripna träden tas bort så snart som möjligt.

Sommaren är också en bra tid för att se över skogsbilvägar och dikessystem. Bra underhållna vägar ökar värdet på din fastighet och rensade diken får skogen att må bra.

Du vet att du kan kontakta oss för råd och hjälp!

Vi önskar våra medarbetare en fin, välförtjänt semester! Vi önskar också alla samarbetspartners och kunder en skön och behaglig sommar! Ta vara på ljuset, värmen, skogen och varandra!

// Andreas och Annette