Nu börjar det på allvar vankas mot jul!  Man känner det i hela kroppen då allt runt omkring har någon form av koppling till julen och allt som det innebär. Den 24 december är dagen då alla barn, stora som små vaknar upp med ett leende på läpparna.

Så vad är egentligen det viktiga med julen?

Kalle Anka, julklapparna, maten, granen….för oss är julafton den viktigaste traditionen på året, det är då man träffas hela släkten och äter massa hemmagjord mat och sedan samlas runt granen för att dela ut alla julklappar.

Trots att julen är en av våra absoluta favorittider på året så är det alltid svårt att hålla reda på alla dagar och varför man firar dom då tiden innan julen endast förknippas med stök och bök…..och att trängas med folk i trånga affärer bara för att köpa julklappar till familjen. Men visst, man får skylla sig själv. Det kommer knappast som en överraskning att det är jul i år igen, julklapparna borde varit köpta innan allt bara blev besvärligt….

Även om julen inte alltid tar fram de bästa sidorna ur människor och även om julen ofta, på ett skrämmande verkligt sätt, påminner oss om hur många personer som lever i ensamhet så ska vi ändå vara denna fantastiska högtid evigt tacksamma.
För det är en högtid i den bemärkelsen att det faktiskt är HÖG TID till att se julen för vad den verkligen är. En tid till att umgås med personer man älskar. En tid att dela med sig, inte bara av materiella saker i form av julklappar, utan dela med sig av sig själv.

Vi tror att vi alla i vår själ och hjärta bär en bild av hur vi tycker det borde vara på julen. Var och en av oss har sin egen bild. Den är säkert en mix av mycket, som vi på något sätt mött tidigare i livet. Det kan vara en Carl Larsson jul, Fanny och Alexander jul, Emil i Lönneberga jul eller egna barndomsjular. Hur er jul än ser ut önskar vi alla medarbetare, kunder och samarbetspartners en underbar jul och ett gott nytt år!! Vi kan också se tillbaka på år 2022 med stolthet och glädje där vi vill rikta ett särskilt tack till våra duktiga medarbetare som möjliggjort att också 2022 blev ett bra år. // Andreas och Annette