Din röst påverkar hur Europaparlamentet beslutar i frågor som påverkar ditt, mitt och allas vårt dagliga liv. Vi som har intresse av skog, äganderätt, naturvård, vilt, jakt, företagande och landsbygd behöver använda vår rätt att rösta på bästa sätt annars finns risk att de som har andra uppfattningar och visioner om framtiden kommer att sätta agendan för hur allas vår framtid kommer att bli.

Till skillnad från riksdagsvalet behöver du inte fundera över regeringsfrågan i Europavalet. Här kan du ta ut svängarna lite mer och rösta efter lust. Någon fråga du brinner särskilt för? Någon kandidat som verkar extra förtroendeingivande? I EU-valet kan allt hända. Partier kommer och går, kandidater kryssar sig förbi toppnamnen, småpartier skräller.

De personer vi röstar på kommer att företräda våra intressen. Och vi måste gå och rösta! Att man förser omvärlden med synpunkter, kommentarer och inlägg i sociala medier, eller hemma i soffan, påverkar inte i någon större utsträckning….

Vet du inte vem du ska rösta på? Läs på partiernas hemsidor – där presenteras kandidaterna tillsammans med vilka frågor de tycker är viktiga att driva i EU.

Har du slarvat bort ditt röstkort? Inga problem, kommunen eller Länsstyrelsen skriver ut ett nytt till dig.

Du kan förtidsrösta från och med 8 maj och fram till valdagen – 26 maj.

Vet du inte vilken lokal eller vilka tider som gäller? Läs på kommunens eller valmyndighetens hemsida – där hittar du allt du behöver veta.