Stormen Gorm slog till med full kraft för några dagar sedan. Inom kort påbörjar vi arbetet med att rensa upp i de berörda skogarna. Vi uppmanar er att ta det lugnt vid upparbetning av vindtillfällen och att inte utmana ödet. Om du är i behov av utrustning, verktyg eller maskiner så kan vi självklart hjälpa till att arbeta med vindfällena som påträffats i din skog. 

Sammanfattning om stormen Gorm

Stormen som benämns under namnet Gorm drog in över Danmark och de södra delarna av Sverige under natten mellan den 29 och 30 november 2015. SMHI mätte orkanstyrka och noterade nya hastighetsrekord, bland annat på Ölands södra udde. Liknande händelser inträffade i Helsingborg där flera kablar slitits sönder och orsakat kommunikationsstörningar, bland annat hos Skånetrafiken, diverse internethostingföretag, telebolag och Mindpark, där några av landets största spelbolag inom slots online bedriver sin verksamhet.

Siffror från SMHI (från dagensteknik.se)

Ölands södra udde: 38,0 m/s
Hanö: 39,0 m/s
Helsingborg: 36,4 m/s